heart

MÜCEVHER HİKAYELERİ

“Roberto Bravo ile Mücevher Hikayeleri” serimizin bu haftaki ismi İpek Köse. Küçük yaşlarından bu yana mücevhere tutkusu olan Köse ile

pırlantaların eşlik ettiği bir çekimde buluştuk.

“Kız çocukları genelde annelerinin ayakkabılarını giyerken, ben anneannemin ve annemin takılarını takmak için heveslenirdim.” sözleriyle mücevherleri ne denli çok sevdiğini dile getiriyor İpek Köse.

Hayat nasıl gidiyor, günlerin nasıl geçiyor şu sıralar?

Eylül ve Ekim ayları benim için programlı bir dönemin başladığı zaman demek. Kızlarım

Beren ve Ceren’in okullarının açılması, sosyal faaliyetlerinin başladığı, Oğlumuz Eren Berk’in haftanın belli günleri benimle beraber oyun gruplarına gitmesi ile zaman ile yarıştığım, bol koşturmalı bir süreç. Onun dışında hayatımın en huzurlu, bol şükürlü ve çok mutlu bir dönemini yaşıyorum.

Üç çocuk annesi olmak nasıl bir duygu, zorlandığın anlar oluyor mu?

Ben anne olmaktan çok keyif alıyorum. Berk de ben de kalabalık ailemiz olsun diye daha nişanlıyken hayaller kurardık. Şu an üç evladıma baktıkça ağzım kulaklarımda, tarifi olmayan bir aşk yaşıyorum onlarla. Oldukça gürültülü, temponun hiç düşmediği bir ev bizimkisi. Zaman zaman zorlanıyorum. Üçü ile de ayrı ayrı zaman geçirmek ve paylaşımlar yapmak istiyorum ve bazen yetersizlik duygusu yaşıyorum. Ben biraz da mükemmeliyet duygusu fazla olan bir insan olduğumdan bu duygudan pek kurtulabildiğimi söyleyemem. Ama bu tek çocukla da vardı, iki çocukla da… Şu an katmerlendi, ama bir yandan da başa çıkmayı öğrendim. Kendime, her şeye yetemeyeceğimi, yetmek zorunda olmadığımı hatırlatıyorum çoğu zaman…

Yazın neler yaptın, kış için yeni planlar var mı?

Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de çok keyifli ve hareketli geçti. Kışın yoğun temposundan çıkıp, dinlendiğim, ailem ve dostlarım ile çok keyifli bir yazdı. Kış için çocukların okul tatil tarihleri belli olduğu için kayak tatili planlarımız var.

Seyahat tutkunu biri olarak yakın zaman için üç çocukla yeni rotalar belirledin mi? Çocuklu tatil için favori lokasyonlarını bizimle paylaşır mısın?

Bu sene çocuklarla Londra ve Paris rotası belirledik. Çocuklarla en rahat ettiğim favori lokasyonum ise kesinlikle Fethiye.

Eşinle, çocuklarla bir günün nasıl geçiyor?

Güne çok erken başlıyoruz. Kızlar okula gittikten sonra, Eren Berk uyanana kadar eşim ile sabah kahvemizi içiyoruz. Günün kızlar ve Berk gelene kadar ki zamanımın çoğunu Eren Berk ile geçiyorum. Kızlar gelince ödev seansımız ve çok özel bir durum olmadığı sürece mutlaka beşimizin de sofrada olduğu çok keyifli ve uzun akşam yemeklerimiz oluyor. Hafta sonu çocukların kursları ve sosyal faaliyetleri ile oldukça yoğun geçiyor. Fakat mutlaka haftanın en az bir günü eşim ile çocuksuz kaçamaklar yapıyoruz. Bu kaçamaklar daha şarj olmuş, dinamik ve canlı olarak eve gelmemizi sağlıyor. Benim için eşim ve çocuklarla geçirdiğim zamandan daha kıymetli hiçbir an yok. Çalışmayı çok seven biri olarak bir dönem çocuklar için tasarımlar yaptın.

Yakın zamanda yeni projeler var mı?

Hayatımın her döneminde çalıştım diyebilirim. Lisedeyken babam ile hafta sonları işe gitmek için delirirdim. Amerika’da üniversite okurken de, yüksek lisansım bitikten sonra da çalışma hayatım oldu. Evde bile yarım saat aynı koltukta oturamam. Ara verdiğim çalışma hayatıma, güzel sürprizlerle dönüyorum. Eşim ile birlikte güzel birkaç projemiz var. Şimdilik sürpriz olsun.

Bir davete hazırlanırken dikkat ettiğin detayları bizimle paylaşır mısın?

Temiz bir cilt, abartıdan uzak bir makyaj ve saç ve bence en önemlisi davetine, ortamına, yerine uygun bir kombin.

Modayı yakından takip ediyorsun. Son dönemde gardırobuna neler ekledin?

Pembe renk pantolon ceket takım, yeşil oversize ceket, kovboy çizmesi, tüvit ceket ve tüylü kazak son dönemde gardırobuma eklediğim parçalar.

2022/23 Sonbahar-kış sezonunda beğendiğin trendler neler?

Tüylü kazaklar, canlı renkler özellikle Valentino pembesi, tüvit kumaş olan her parça, vatka detaylı parçalar. Özellikle ayakkabı ve aksesuarlarda rastladığım inci ve taş materyaller, 2022/23 sonbahar-kış sezonunda gözüme çarpan beğendiğim detaylardan sadece birkaçı.

Seni yakından tanıdığım için mücevhere olan tutkunu biliyorum. Senin için tam olarak ne ifade ediyor?

Gerçekten öyle mücevheri çok seviyorum. Kız çocukları genelde annelerinin ayakkabılarını giyerken, ben anneannemin ve annemin takılarını takmak için heveslenirdim. Mücevher vücudun süsüdür, güzellik aracıdır. Doğru bir kıyafet, doğru mücevherle tamamlandığında, bir kadına daha da güzellik katar.

Uğuruna inandığın parçalar var mı?

Babamın lise mezuniyet hediyesi kolyemin uğuruna çok inanıyorum. Çoğu önemli iş toplantılarıma onu takıp imza atmışımdır.

Favori değerli taşların neler?

Zümrüt en favorim.Roberto Bravo tasarımlarıyla objektiflerimize poz verdin.

Koleksiyon hakkında neler söylemek istersin, favorin var mı?

Tek kelime ile bayıldım. Işıl Işıl, insanın içini kıpır kıpır yapan, gündüzden geceye takılabilecek şahane bir koleksiyon. Favorilerim Salsa ve Bigo.

Çekim senin için nasıl geçti, nasıl hissettin?

İnanılmaz keyifliydi. Şahane bir ekip, tutkusu olduğum şahane mücevherler içinde, bol kahkahalı ve sohbet ile hiç bitmesini istemediğim bir gündü.

Asla takmam dediğin bir aksesuar var mı?

İnci.