heart

MÜCEVHER HİKAYELERİ

Roberto Bravo ile Mücevher Hikayeleri” serimizin bu haftaki konuğu başarılı iş insanı Hay Clinic Kurucu Ortağı Benan Kurtuluş Saraç. Küçük yaşlarda annesinin mücevherlerine hayran olan ve bu hayranlığı bir tutkuya dönüşen Benan Kurtuluş Saraç ile görkemli mücevherlerin eşliğinde özel bir çekimde buluştuk.

“Mücevher insanın tenine değen yegane önemli parça. Dolayısıyla benim auramda mücevherle birbirimize alıp verdiğimiz enerjimizin eşsiz olması gerekir.” Sözleriyle mücevhere olan tutkusunu anlatan Benan Kurtuluş Saraç’ı ofisinde ziyaret ettik.

Oldukça yoğun bir tempoda çalışıyorsunuz. Günleriniz nasıl geçiyor?

Günlerim son derece enerji dolu, üretken ve keyifli geçiyor. İş planlarımı takip ediyor ve programlı yaşıyorum. Gününüzün nasıl geçtiği kadar, günün sonunda size kimin, nelerle karşıladığı da önemli diye düşünüyorum. Her iki alanda da mutluyum.

Yaz aylarında neler yaptınız? Yeni sezonda projeleriniz var mı?

İşsel aktivitelerim oldukça yoğun geçti diyebilirim. Bulunmam gereken network ile yurt dışı projelerini yoğun yaşadığım bir dönem oldu. Tabii ki ailemle de oldukça keyifli bir tatil zamanım da oldu. Bu nedenle yaz sezonunu derin, keyifli ve hareketli yaşadım. Kış için de bu yoğunluğum aynen devam edecek. Çünkü yurt dışı yatırımlarımızda büyük yol katettik.

Yoğun temponuzda ailenizle neler yapıyorsunuz?

Kendi iş hayatım, çocukların okulu, sosyal aktivitelerimiz ve günlük sorumlulukların aile bireyleri arasında koyabileceği zorunlu mesafeleri derhal kaldırarak aile birliğini her zaman en üst düzeyde tutmak için herkesin de dahil olacağı bir ortam yaratıyorum. Planlı olmamın da avantajıyla aile ile geçirdiğimiz zamanları en kaliteli şekilde yaşıyoruz diyebilirim.

İş hayatınızdaki başarıyı nasıl yakaladınız?

Her anlamda bir girişimci olmak, aynı zamanda başarılı bir iş yaratmanın, kişisel bir marka konumlandırmayı ve bunu imajınız aracılığıyla yansıtmayı öğrenmek benim için çok zor olmadı. Bu yüzden işlerimin temposunu düzenli bir yaşama uygun hale getirdim. Stil, imaj ve marka çocukluğumdan gelen bir çıta. İş hayatımın yoğun temposunda pratik ve başarılı bir

stil oluşturmanın her zaman networkü içerisindeyim.

Sosyal medyada aktif biri olarak takipçileriniz sizin hakkınızda en çok neleri merak ediyorlar?

Sosyal medyada, hayatın her alandaki açık yürekliliğim, sağlam duruşum, dürüstlüğüm, doğal kuvvetimle keyifle takip edildiğimi biliyorum. Buna göre hem iş hayatındaki hem aile hayatındaki tutum ve yorumlarım,stilimdeki seçimlerim, beslenme şeklim, bakımlarım ile anne, kadın, eş ve iş insanı olarak hayata dair her şey takip ediliyor. İnteraktif derin sohbetlerimiz de oluyor. Özellikle ‘porselen bebek’ unvanının içeriğini, nasıl koruduğumu, nasıl dizayn edilmiş olabileceğimi ve cilt seyrimle alakalı çok baskın tezahür yaşıyorum. İş ve özel hayatımda nasıl yol aldığım da tabii buna dahil. Kıymetli tüm takipçiler ve bendeniz beraber muhabbet içinde yürüyoruz.

2022/23 Sonbahar-kış sezonunda ‘wellness’ alanında ne gibi yenilikler var?

Ruh, beden ve zihnin bir arada uyum içinde olması bütünümüze özel denge ve sağlık katar. Sağlıklı yaşam kavramına odaklanmamız önemli bir olgu. “Wellness” hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Uyku, bakım rutini, beslenme, meditatif çalışmalar ve egzersiz dahil kendimizi zinde hissettiren içerikleri ele almaya itina gösteriyorum ve bu özel bakım serüvenimde bütüncül yaklaşımları destekliyorum. İşin merkezinde tam kalbinde olduğum için şunu söylemek isterim ki her yeni çıkan yaklaşıma da koşmamak gerekir. Kişinin kendi kalbi ve ruhuyla derin bağlantıda olması gerektiğini düşünüyorum. Buna göre ticari yeni yaklaşımlarım kurbanı olmadan kendine has “wellness” yaşam yoluna imzasını atabilir. Ben tamamen böyle yapıyor, ezbere bilgilerden uzak kendi ruh-bedenzihin bütünlüğüme son derece hakim yaşıyorum.

Mücevhere olan tutkunuz ne zamana dayanıyor?

Zamanın, mekanın ve kullanan kahramanın ötesinde bambaşka bir duygu mücevherat… Tanımlaması zor, zamana meydan okuyacak kadar derin, ruha dokunacak kadar ortak, herkeste farklı etki seyri veren yüksek bir aksesuar mücevherat. Ben ilk kez çocukluğumda annemin seyri kuvvetli vizyonuna ait olanlarla tanıştım ve her zaman da bir beden kılıfı gibi her daim taşımaya devam ediyorum. Çünkü kendi bedeninizi hatta teninizi ve giydiğiniz kıyafetin panoramasını netleştiren bir kavram mücevher.

Uğuruna inandığınız parçalar var mı?

Konu mücevher ise, bu çocukluktan, aileden gelen uzun yıllardır süren bir tutkudur. Geçici bir trend değil; bir bakış açısıdır benim için. Kişinin kendini nasıl taşıdığı imzasıdır. Mücevherin mutlaka bir hikayesi vardır ve benim tenimde de benimle hikayesi devam eder. Uğurlu demeyelim ama bu hikayeyi devam ettiren parçalarım var.

Favori değerli taşlarınız neler?

Manevi değeri ve manası olan parçaları da severim; farklı bölgelere ait farklı hikayeleri olanları da. Sadece görsel veya fiziksel değil benim için. Mücevher hangi taştan olursa olsun ben kendi enerjimi yükler keyifle taşırım.

Roberto Bravo tasarımlarıyla objektiflerimize poz verdiniz. Koleksiyon hakkında neler söylemek istersin, favoriniz var mı?

Roberto Bravo, her bir eserinin yolculuğunun kendine has özel bir üretim süreci olduğunu vurguluyor. Bunu ilk tanışmada ve ilk temasta hissedebiliyorsunuz. Katmanlı kültür birikimini, mistik ögelerle heyecanın ve tutkunun hep üst seviyede gittiği bir marka olmuş. Çok ilham verici, çok ayrı ve farklı hissettiriyor. Keyifle hazırlanma arzusunu harekete geçiren, inanış biçimlerinin gereksinimlerine yön veren bir marka aynı zamanda.

Markayla bir araya gelişiniz ilk ne zaman oldu?

Markayla ilk bir araya gelişimiz marka kurucusu sevgili Mustafa Kamar’ın pozitif ve yüksek auralı yaklaşımı ve vizyonuyla oldu. Mustafa Kamar markasına kendi spiritüel ve global enerjisi ile imzasını layıkıyla atmış ve tüm ekibini de buna göre en harika şekilde bir araya getirmiş. Kendi enerjisi markasını tanıtmış oldu. Kendisine kalpten teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum.

Çekim sizin için nasıl geçti, nasıl hissettiniz?

Konuklarını kabul etme ve ağırlama ilkelerini iyi bilmek konusunda başarılı olduğumu düşünüyorum. Aromamı, tabiatımı ve pozitif enerjimi anında karşıya geçirebiliyorum. Ofisimde çok değerli ALEM dostlarımı çok samimi, sıcak bir şekilde karşıladığımı düşünüyorum ve bendeniz de aynı şekilde müthiş karşılandım. Yüksek enerji akışımı aynı pozitiflikte karşılayarak çoğalttılar. Çok teşekkür ediyorum. Hep beraber muhteşem olduk.

Asla takmam dediğiniz bir aksesuar var mı?

Sadece moda diye dayatılan ezbere ticari parçaları pek tercih etmem. Kendi enerjimle bütünleşecek maneviyatı da yüksek, benim tenimle daha çok parlayacak parçalar tercihim olur. Mücevher insanın tenine değen yegane önemli parça. Dolayısıyla benim auramda mücevherle birbirimize alıp verdiğimiz enerjimizin eşsiz olması gerekir. Bu enerjiyi alamadığım aksesuarları tercih etmiyorum.