heart

MÜCEVHER HİKAYELERİ

“Roberto Bravo ile Mücevher Hikayeleri” serimizin bu haftaki ismi Berrin Ak. Annesinin mücevhere olan tutkusundan dolayı küçük yaşlardan bu yana ışıltılı parçaları sevdiğini belirten Berrin ile evinde yeni yıl ruhunu yansıtan bir çekim gerçekleştirdik.

Mackenzie Childs’ın Türkiye Distribütörü Berrin Ak ile Roberto Bravo tasarımları eşliğinde evinde buluştuk. Her anı dolu dolu yaşamayı sevdiğini söyleyen Berrin, şimdiden 2023 yılını kutlamaya hazır.

Hayat nasıl gidiyor, günlerin nasıl geçiyor şu sıralar?

Hep bir koşturmanın içerisindeyim; özellikle bizim sektörde aralık ayı çok daha hareketli geçiyor; zaman zaman şikayetçi olsam da, sanırım ben içten içe bu tempoyu seviyorum. Biraz sakinlesem, sanki bir şeyleri erteliyormuşum gibi bir hisse kapılıyorum; anı dolu dolu yaşamayı seviyorum.

2023 için yeni sürprizler var mı?

2023 pandemi öncesi oluşturmaya başladığım kendime ait markanın ürünlerinin lanse edileceği bir yıl olacak; o yüzden başka, bambaşka bir heyecanı var. Yine distribütörü olduğumuz Kraliyet tescilli İngiliz markası Halcyon Days’in pazardaki yerini büyütmek istediğim, MacKenzie Childs ile bambaşka bir yolculuğa hazırlandığım bir yıl olacak.

Bir günün nasıl geçiyor?

Haftanın üç günü güne sporla başladığım, sonra günümü önceden planladığım bir şekilde ilerliyor. Genellikle bir sonraki haftanın programı set edilmiş şekilde yapacaklarım programlı gitmeye özen gösteriyorum. Akşamları evimde daha fazla vakit geçirmeye başladım; sakinlik ve kendimle baş başa kalmak sanırım en keyif aldığım vakitler bu aralar. Hafta sonlarını ise çocuklarımla geçirmek artık çok daha keyifli bir hale geldi. Yaşları büyüdükçe daha çok arkadaş gibi olduk. Alışveriş yapıyoruz, sinemaya gidiyoruz, yemek yiyoruz.

Yeni yıl senin için ne ifade ediyor?

Umut, moral, motivasyon bir insanın sahip olabileceği en zengin duygular. Varlığı, hayata tutunmak, eksikliği ise vazgeçilmiş bir hayat demek. Oysa kendimizden vazgeçmek gibi bir lüksümüz yok.

Değişmek, dönüşmek ve ilerlemek zorundayız. Evrende en küçük atom parçacıklarına, en küçük hücre parçamıza kadar bir hareketin içindeyiz. Doğamız bu dönüşüm. Her bir yıla veda ederken ve yepyeni bir yılı kucaklarken hepimizin içine aynı heyecanın dolması kolektif bir enerji olduğundan çok kuvvetli. Her ne olursa olsun bu gücü kaybetmememiz gerektiğine inanıyorum. Çok değer verdiğim bir büyüğümün söylediği gibi, “Paranı kaybedersen mühim, sağlığını kaybedersen daha da mühim ama umudunu kaybedersen; işte o zaman her şey anlamını yitiriyor.”  Moralini hep yüksek tutup, umudunu yitirmeyeceksin.

Yılbaşı için nasıl bir sofra hayal ediyorsun?

Çok uzun zamandır almayı istediğim yeni yıl konseptli tabaklarıma kavuştum. Yeni yıl renklerini içinde barındıran kırmızı, gold ve yeşilin hakim olduğu, yeni yıl ruhuyla, ışıl ışıl bir masa hayal ediyorum. Şimdiden ufak ufak hayal etsem de, masanın başına koyup dizmeye başladığım an gerisi akıp gidiyor içimden…

İş hayatında oldukça yoğun tempoya sahipsin, neler yapıyorsun?

İş hayatı problem çözmekten ibaret. Problemleri çözmeye çalışırken büyümek, değişmek, kendi iç dünyamdaki farkındalıklarımı artırmak, çocuklarıma vakit ayırmak, insanların hayatına elimden geldiğince dokunmak, kendimi geliştirmek niyetiyle ilerlemeye çalışıyorum. Bunları yaparken bir yandan da hayatı kaçırmamaya, gezip görmeye devam ediyorum. Gördüğüm her şeyden besleniyorum. Ruhuma ne iyi geliyorsa onu yapıyorum. Sanat, tasarım, dekorasyon, sofra, moda günlük hayatımın içindeki dinamikler. Müzeleri gezmek, klasik ve modern sanatın keşfinde olmak, gösterileri izlemek, konserlere katılmak, hayatıma sürekli bir deneyim katarak ruhumu beslemek istiyorum.

Mücevherlerin eşlik ettiği bir masa hazırlasan hangi değerli taşları kullanırdın?

Ne kadar keyifli bir soru.Hayal etmesi bile çok güzel. Kesinlikle yakut, zümrüt ve pırlanta olurdu.

Kendini içinde iyi hissettiğin favori kombinini bizimle paylaşır mısın?

O kadar değişken ki bazen uzun süreler hazırlanıp, saç ve makyajımla bütünleştirdiğim ışıltılı bir gece kıyafetiyle, bazen de sade bir elbiseyle veya takımla, yazın uçuş uçuş bir elbiseyle… İçimde onlarca kadın var o gün hangisi olmak istediysem o favori kombinim oluyor.

Mücevheri çok iyi taşıdığını düşündüğün ünlüler var mı?

Elizabeth Taylor ve Prenses Diana. Nedense hep geçmişe gidiyor gözümün önündeki görüntüler.

 

Mücevhere olan tutkun ne zamana dayanıyor?

Küçüklüğümden beri takıp takıştırırım. Takıya hep bir düşkünlüğüm vardı. Sanırım annemin de mücevhere olan tutkusu beni o yaşlardan beri etkiledi.

Uğuruna inandığını parçalar var mı?

Kesinlikle. Senelerdir elimden çıkarmadığım şahmeranlarım. Enerjileri benimle o kadar

birleşti ki takmadığımda eksikliklerini hissediyorum.

Favori değerli taşların neler?

Yakut, zümrüt, elmas, pırlanta çok severim. Özellikle pırlantanın ışıltısını ayrı seviyorum.

Roberto Bravo tasarımlarıyla objektiflerimize poz verdin. Koleksiyon hakkında neler söylemek istersin, favorin var mı?

Koleksiyonda çok iddialı parçalarla birlikte günlük hayatta takmaktan çok keyif alacağım parçalar var. Gece ile gündüz kombinlenebilecek parçaları tercih ediyorum genellikle o yüzden pırlanta parçaların tasarımları kesinlikle benim tercihim olurdu.

Çekim senin için nasıl geçti, nasıl hissettin?

Çok keyif alarak ekipçe harika bir çekim yaptık. Uzun saatler sürmesine rağmen; çalışan herkesin güzel ve olumlu enerjisinin çekime yansıdığına inanıyorum. Harika kareler çıktı. Görmek için sabırsızlanıyorum.

Asla takmam dediğin bir aksesuar var mı?

Hayatta hiçbir şeye asla dememeyi öğrendim. Dolayısıyla böyle bir aksesuar yok. Zaten takmayı, farklı parçaları kullanmayı hep sevdim. Yeterince cesur olabilirim bu konuda diye düşünüyorum..