heart

MÜCEVHER HİKAYELERİ

"Roberto Bravo ile Mücevher Hikayeleri” serimizin bu haftaki ismi Sorbe markasının yaratıcısı Başak Barlas. Yaş aldıkça zamansız mücevherlere yöneldiğini belirten Başak ile evinde bir araya gelerek mücevher ve moda ikilisini masaya yatırdık.

Hayat nasıl gidiyor, günlerin nasıl geçiyor şu sıralar?

Aralık ayı itibarıyla daha yoğun geçiyor ama son derece keyifli.

Kış için planların neler, yeni sürprizler var mı?

Kış için Sorbe olarak daha kalın ve gömlek ceket dediğimiz ürünlerimiz geliyor, oduncu ekoseler de diyebilirim.

Ailen ile bir günün nasıl geçiyor?

Hafta sonunu ele alırsak ki en çok vakit geçirdiğimiz süre o zaman, sabah kızımın tenis, jimnastik kursları başlıyor sonrasında arkadaş buluşması ile devam ediyor. Genelde çok yorulmamaya, üst üste programlar koymamaya çalışıyorum, evde arkadaşlarımız ile vakit geçirmekten çok keyif alıyorum.

İş hayatında oldukça yoğun tempoya sahipsin, neler yapıyorsun?

Aslında güne çok erken başlıyorum. 06:30'a doğru kalkıyorum, sonra notlarımın ve maillerimin üstünden geçiyorum; ardından haftada iki, üç kez üretim yerine uğrayıp Bebek’teki showroom’a geçiyorum ama günün en keyifli ve verimli zamanları 09:00’a kadar olan süre.

Markanı ilk kurduğun zamanlar bugünleri hayal ediyor muydun?

Asla etmiyordum tamamen bilinmezlik ile başladım. Kime nasıl ulaşabilirimden habersizdim ama çok isteyince kapılar açıldı ve birçok insan ile yolumuz kesişti. Çok çalışmak ve yılmamak en önemli kural bence.

Değerli taşların eşlik ettiği bir ceket tasarlasan nasıl bir şey çıkardı ortaya?

Yakası ve ön fileto cepleri narin varla yok arası ışıltılı bir ceket ama altına full payet drapeli bir etek çıkardı ve zarif güzel güçlü bir takım olurdu.

Kızın Ada’nın aksesuarlarla arası nasıl?

Çok seviyor ama rahatlık ve konforu hep ön planda olduğu için çok takamıyor. Ben de onun salaş olan tarzına bayılıyorum.

Kendini içinde iyi hissettiğin favori kombinini bizimle paylaşır mısın?

Takım elbise ama rahat olmalı. Uzun bol dökümlü bir ceket ve cigarette pantolon ikilisi favorim. Bol paça çok sevmiyorum. Altına da zaman zaman spor ayakkabı zaman zaman da az topuklu bir bot.

Mücevheri çok iyi taşıdığını düşündüğün ünlüler var mı?

Var tabii ki. Daha spor kombin yapanları seviyorum. Casual tasarımlar ile gösterişli parçaları takanları seviyorum. Hailey Bieber aklıma gelen ilk isim.

Mücevhere olan tutkun ne zamana dayanıyor?

Aslında kendimi hatırladığım ilk zamanlara dayanıyor sanırım. O zamanlar yaş ne getirirse, hangi tarz daha uygunsa onu takıyordum. Mesela daha gençken daha spor takılar ama biraz daha yaş aldıkça daha zamansız ve hep kalmasını istediğim parçalara yöneldim.

Uğuruna inandığın parçalar var mı?

Klasik olan parçalar var. Zamansız siyah bir ceket, siyah bir stiletto ve gold takılar.

Roberto Bravo tasarımlarıyla objektiflerimize poz verdin. Koleksiyon hakkında neler söylemek istersin, favorin var mı?

Roberto Bravo koleksiyonundan favorim gül motifli kolye ve küpe. Vintage bir havası var ve gösterişli olduğu için tek parça takmak bile çok keyifli.

Çekim senin için nasıl geçti, nasıl hissettin?

Çok keyifliydi. Tüm ekip çok samimiydi o nedenle çok kolay ve keyifle aktığını

düşünüyorum.

Asla takmam dediğin bir aksesuar var mı?

Aslında pek yok ama klasik pırlanta tarzında olan takıları takmayı tercih etmiyorum.