heart

MÜCEVHER HİKAYELERİ

“Roberto Bravo ile Mücevher Hikayeleri” serimizin bu haftaki ismi Duygu İçil. Çocuk yaşlarda anneannesinin mücevher kutusunu karıştırarak bu dünyanın büyüsüne kapılan İçil ile ışıltılı bir çekim gerçekleştirdik.

Grace Brands markasının kurucu ortağı Duygu İçil ile Roberto Bravo tasarımlarının eşlik ettiği bir çekimde bir araya gelerek sofra ve mücevher ikilisinin son yıllardaki buluşmasını masaya yatırdık.

Hayat nasıl gidiyor, günlerin nasıl geçiyor şu sıralar?

Hayat sağlıklı olduğumuz her ana şükretmemiz gerektiğini bizi öğretti. Benim için her anın farkında olmaya çalışarak, kendimi geliştirerek; çocuklar, ev, iş, yeni projeler, arkadaşlar ve kendime ayırdığım anlarda topladığım enerjiyle son derece güzel geçiyor.

Kış için planların neler, yeni sürprizler var mı bizimle paylaşır mısın?

Her mevsim için sürprizlerle doluyuz. Kış, yılbaşının yaklaşmasıyla bizim için çok keyifli hazırlıkların olduğu bir dönem. Yine harika sofralarda buluşacağımız event’ler, birkaç yurt dışı seyahati ile Grace Brands bünyesine katacağımız yeni markalar, Four Seasons Hotel Sultanahmet’te yeni bir Grace Brands oluşumu ve Orta Doğu’da Pip Studio için yaptığımız iş birliklerine odaklandığımız bir süreçteyiz.

Ailen ile bir günün nasıl geçiyor?

Benim iki oğlum var ve onlarla birlikte olmak benim için dünyanın en motive edici anları çünkü hala annelerine çok hayran oldukları yaştalar. Ben de bunun keyfini çıkarabilmek için olabilecek en yoğun şekilde onlarla zaman geçiriyorum. Beraber film seyretmek, sahil yürüyüşleri, İstanbul’u keşfetmek en sevdikleri aktiviteler. Bir de ben, hem anlatmayı hem de dinlemeyi çok seven bir insan olduğum için bunu onlara da geçirdim, “Hadi anne biraz sohbet edelim.” ile başlayan uzun sohbetlere doyamıyoruz.

İş hayatında oldukça yoğun tempoya sahipsin, neler yapıyorsun?

İş hayatı severek yaptığınız bir işiniz olduğu sürece yoğunluktan hep beslendiğiniz bir alan. Grace Brands için her sezon farklı projeler geliştirmek, yeni koleksiyon seçimleri, yeni markaların bünyemize katılması, Orta Doğu’daki yeni iş birliklerimiz, Bebek mağazamız ve Four Seasons

Hotel Bosphorus içindeki Patisserie’miz ile oldukça yoğun ama bir o kadar da mutlu olduğumuz bir dönemdeyiz.

Mücevherlerin eşlik ettiği bir masa hazırlasan nasıl bir konsept belirlerdin?

Mücevherin, ne kadar gösterişli ya da ne kadar zamansız olduğu sizin zevkinize göre değişir ama her kadın için ışıltı ve heyecan verici olduğu kesin. Özellikle bu sene sofra markaları ve mücevher markalarının iş birlikleri dikkat çekici. Porselen koleksiyonlarında mücevher detayları görmekteyiz. Ayrıca bu o kadar güzel bir soru ki, Grace Brands’te mücevher detayları göreceğiniz bir koleksiyonu bünyemize katmaya hazırlanıyoruz. Four Seasons Hotel Bosphorus’taki Patisserie’mizde mücevherler ile hazırlanmış bir davet sofrası hayal ediyorum. Mum ve farklı ışık geçişleri ile mücevherlerin ışık geçirgenliğini ve parlaklığını vurgulamak çok çarpıcı olur.

Mücevhere olan tutkun ne zamana dayanıyor?

Anneannemin mücevher kutusuyla başladı. Son derece klasik mücevherleri barındıran benim için çok heyecan verici bir koleksiyondu. Kullanmama izin verdiği zaman kendimi bir prenses gibi hissettiğimi hatırlıyorum.

Uğuruna inandığın parçalar var mı?

Evet, yine anneannemden bana hatıra kalan zümrüt taşlı yüzüğüm. Benim için

maneviyatı o kadar güçlü ki, en önemli anlarımda ilk taktığım mücevher o yüzük.

Favori değerli taşların neler?

Zümrüt ve pırlantanın ışıltısını hep sevdim.

Roberto Bravo tasarımlarıyla objektiflerimize poz verdin. Koleksiyon hakkında neler söylemek istersin, favorin var mı?

Roberto Bravo mücevher algımı tamamen farklı bir noktaya taşımama sebep olan bir marka. Tasarımlarının bu kadar gösterişli olup günlük hayatta da kullanılabilecek kadar dinamik ve zamansız olabilmesi inanılmaz. Her taktığım parçayla aşk yaşıyorum.

Asla takmam dediğin bir aksesuar var mı?

Piercing.

Son olarak çekim senin için nasıl geçti?

Çekim bu kadar profesyonel bir ekiple tabii ki harika geçti. Tüm ekip müthiş keyif aldığım bir gün geçirmeme sebep oldunuz teşekkür ederim.